1. Домашня сторінка
  2. Новини
  3. Оголошено ПЕРЕМОЖЦІВ конкурсу Social Impact Award Ukraine 2023

Оголошено ПЕРЕМОЖЦІВ конкурсу Social Impact Award Ukraine 2023

17 команд соціальних стартап-підприємств з усієї України з хвилюванням пітчили та презентували свої проєкти перед журі. Фінал конкурсу от-от завершився і ми з радістю розповідаємо про тих, хто отримав призові місця та фінансову підтримку своїх проєктів.

Ось і вони – переможці Social Impact Award 2023 в Україні!

4-ро переможців отримують грошовий приз у розмірі 1500€. Їх перелік було визначено журі конкурсу #SIA 2023:

  • MAM (Make Amazing Motherhood) – ініціатива з Чернігова, спрямована на створення спеціалізованого простору для жінок у декреті. В ньому мами можуть відпочивати, оздоровлюватись, навчатись, соціалізуватись та отримувати підтримку для полегшення свого материнства.
  • TreeD technology – соціально-шкільне підприємництво з використанням 3d-друку. Автори планують виготовляти та продавати сувенірну продукцію та проводити майстер-класи використовуючи 3d-технології друку.
  • Сита нація – проєкт для подолання проблеми бідності за допомогою інкубації та вирощування курчат, 20% будуть віддавати ВПО, які залишилися проживати в Закарпатській області через зрушені будинки. З курчатами люди матимуть яйця або м’ясо, або ж зможуть самостійно займатись розведенням курей.
  • Видала громада – онлайн-сервіс, що допомагає авторам залучати фінансування, забезпечувати друк та логістику до книгарень за відсоток отриманих відкритим збором коштів.

Окремий “приз глядацьких симпатій” за результатами онлайн-голосування та призом у 1000€ отримує ще один соціальний проєкт:

  • PE-Sick – перший реабілітаційний хаб для собак із психологічними хворобами, спрямований на подальше виховання собак-помічників для ветеранів війни.

Щиро вітаємо усіх переможців, дякуємо нашим учасникам за активний пітчинг і бажання розвивати соціальний бізнес в Україні! Радіємо, що відтепер спільнота #SIA поповниться новими змінотворцями.

Команди-переможці конкурсу отримують запрошення на саміт Socail Impact Award, який цьогоріч відбудеться у Сербії. На захід приїжджають переможці усіх країн в який проходить соціо-бізнесовий інкубатор Social Impact Award

Дякуємо за час та експертність нашим журі та партнерам, які вірять в українську молодь та підтримую її ініціативи.

Проведення Social Impact Award Ukraine 2023 стало можливим завдяки підтримці SAP, SILAB Ukraine, EVPA, USVF, Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), ERSTE Foundation, WU Vienna.