1. Домашня сторінка
  2. Новини
  3. Оголошено ПЕРЕМОЖЦІВ конкурсу Social Impact Award Ukraine 2023

Оголошено ПЕРЕМОЖЦІВ конкурсу Social Impact Award Ukraine 2023

17 команд соціальних стартап-підприємств з усієї України з хвилюванням пітчили та презентували свої проєкти перед журі. Фінал конкурсу от-от завершився і ми з радістю розповідаємо про тих, хто отримав призові місця та фінансову підтримку своїх проєктів.

Ось і вони – переможці Social Impact Award 2023 в Україні!

4-ро переможців отримують грошовий приз у розмірі 1500€. Їх перелік було визначено журі конкурсу #SIA 2023:

  • MAM (Make Amazing Motherhood) – ініціатива з Чернігова, спрямована на створення спеціалізованого простору для жінок у декреті. В ньому мами можуть відпочивати, оздоровлюватись, навчатись, соціалізуватись та отримувати підтримку для полегшення свого материнства.
  • TreeD technology – соціально-шкільне підприємництво з використанням 3d-друку. Автори планують виготовляти та продавати сувенірну продукцію та проводити майстер-класи використовуючи 3d-технології друку.
  • Сита нація – проєкт для подолання проблеми бідності за допомогою інкубації та вирощування курчат, 20% будуть віддавати ВПО, які залишилися проживати в Закарпатській області через зрушені будинки. З курчатами люди матимуть яйця або м’ясо, або ж зможуть самостійно займатись розведенням курей.
  • Видала громада – онлайн-сервіс, що допомагає авторам залучати фінансування, забезпечувати друк та логістику до книгарень за відсоток отриманих відкритим збором коштів.

Окремий “приз глядацьких симпатій” за результатами онлайн-голосування та призом у 1000€ отримує ще один соціальний проєкт:

  • PE-Sick – перший реабілітаційний хаб для собак із психологічними хворобами, спрямований на подальше виховання собак-помічників для ветеранів війни.

Щиро вітаємо усіх переможців, дякуємо нашим учасникам за активний пітчинг і бажання розвивати соціальний бізнес в Україні! Радіємо, що відтепер спільнота #SIA поповниться новими змінотворцями.

Команди-переможці конкурсу отримують запрошення на саміт Socail Impact Award, який цьогоріч відбудеться у Сербії. На захід приїжджають переможці усіх країн в який проходить соціо-бізнесовий інкубатор Social Impact Award

Дякуємо за час та експертність нашим журі та партнерам, які вірять в українську молодь та підтримую її ініціативи.

Проведення Social Impact Award Ukraine 2023 стало можливим завдяки підтримці SAP, SILAB Ukraine, EVPA, USVF, Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), ERSTE Foundation, WU Vienna.

More great articles